Coufal Ilja,
Ing. arch.

autorizovaný architekt
číslo autorizace: 00 300

Sklenář Petr Ing.



COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIER
Vodova 101
612 00 Brno
Česká republika

+420 541 215 117
+420 603 583 946
coufal@ateliercoufal.cz
www.arch.cz/coufal


spolupracovníci:
Bohuslav Švehla
Ing. Petr Sklenář




Udělené ocenění:

TITUL STAVBA ROKU 2010
Administrativní centrum Vinice

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2008
Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

REFERENCE

Administrativní centrum Vinice

Administrativní ce ...

Polyfunkční dům, Horní Jelení

Polyfunkční dům, H ...

Kavárna, Jedovnice

Kavárna, Jedovnice

Rekreační chata, Brno, Útěchov

Rekreační chata, B ...

Smuteční síň, Brno, Židenice

Smuteční síň, Brno ...

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Brno, Žebětín

Rodinný dům, Brno, ...

Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

Čistírna odpadních ...

Bytový dům Zaječí Hora

Bytový dům Zaječí ...

Výrobně-montážní a skladovací areál, Rosice nad Labem

Výrobně-montážní a ...

INTEREXPO Brno

INTEREXPO Brno

Čistírna odpadních vod Jinačovice

Čistírna odpadních ...

Čistírna odpadních vod Hluboké

Čistírna odpadních ...

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Brno, Nový Lískovec

Rodinný dům, Brno, ...

Rodinný dům, Brno, Tuřany

Rodinný dům, Brno, ...

Administrativní  centrum Vinice - rekonstrukce vily

Administrativní c ...

Polyfunkční dům Žďár nad Sázavou

Polyfunkční dům Žď ...

Rodinný dům, Brno, Žabovřesky

Rodinný dům, Brno, ...

Rekreační areál Horní Jelení

Rekreační areál Ho ...


Výrobně-montážní a skladovací areál, Rosice nad Labem

VÝROBNĚ-MONTÁŽNÍ A SKLADOVACÍ AREÁL ROSICE NAD LABEM
Pardubice – městská část Rosice nad Labem
Studie, PD pro územní řízení: 2012
Investor: Transform a.s.

Vzhledem k charakteru navržených objektů jsou navrženy dvě haly (s celkovou skladovací plochou 47 244 m2) s podélnou osou cca sever-jih mezi sebou vytvářející centrální zásobovací dvůr s příjezdy k jednotlivým dokům. Toto řešení omezuje nepříznivé účinky hluku z dopravy. Železniční vlečka je přivedena pouze k jedné z obou hal, kolej vlečky je vedena podél rampy na východním průčelí haly „B“. V rámci hal je navrženo šest administrativních bloků s šatnami zaměstnanců, u kterých je vždy navrženo parkoviště pro zaměstnance.
Další parkoviště pro OV je navrženo podél východní hranice areálu. Architektonické řešení respektuje průmyslový charakter objektů. Fádní objemy hal jsou v prostoru zásobovacího dvora rytmizovány vložením prosklených třípodlažních administrativních částí. Tyto buňky jsou umístěny na nárožích a uprostřed dvorních fasád hal. Vlastní haly vysoké 12,5m jsou horizontálně členěné pásovým prosklením v horní části průčelí, kanceláře jsou navrženy s dřevohliníkovým fasádním systémem, 2.NP je konzolovitě vyloženo a tvoří tak zároveň zastropení vstupu. Vyložení kanceláří plasticky oživí dvorní fasády a odliší sklady od řízení firem. Vstupy do kanceláří budou ještě zdůrazněny reklamními pylony jednotlivých nájemců.


SEZNAM REFERENCÍ:


Copyright © 1999 - 2019 COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIÉR

2.22.83 || 2011-03-08 | 3057 | 18 || 53813 @ 42