Coufal Ilja,
Ing. arch.

autorizovaný architekt
číslo autorizace: 00 300

Sklenář Petr Ing.



COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIER
Vodova 101
612 00 Brno
Česká republika

+420 541 215 117
+420 603 583 946
coufal@ateliercoufal.cz
www.arch.cz/coufal


spolupracovníci:
Bohuslav Švehla
Ing. Petr Sklenář




Udělené ocenění:

TITUL STAVBA ROKU 2010
Administrativní centrum Vinice

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2008
Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

REFERENCE

Administrativní centrum Vinice

Administrativní ce ...

Polyfunkční dům, Horní Jelení

Polyfunkční dům, H ...

Kavárna, Jedovnice

Kavárna, Jedovnice

Rekreační chata, Brno, Útěchov

Rekreační chata, B ...

Smuteční síň, Brno, Židenice

Smuteční síň, Brno ...

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Brno, Žebětín

Rodinný dům, Brno, ...

Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

Čistírna odpadních ...

Bytový dům Zaječí Hora

Bytový dům Zaječí ...

Výrobně-montážní a skladovací areál, Rosice nad Labem

Výrobně-montážní a ...

INTEREXPO Brno

INTEREXPO Brno

Čistírna odpadních vod Jinačovice

Čistírna odpadních ...

Čistírna odpadních vod Hluboké

Čistírna odpadních ...

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Brno, Nový Lískovec

Rodinný dům, Brno, ...

Rodinný dům, Brno, Tuřany

Rodinný dům, Brno, ...

Administrativní  centrum Vinice - rekonstrukce vily

Administrativní c ...

Polyfunkční dům Žďár nad Sázavou

Polyfunkční dům Žď ...

Rodinný dům, Brno, Žabovřesky

Rodinný dům, Brno, ...

Rekreační areál Horní Jelení

Rekreační areál Ho ...


Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou
Nominováno na Stavbu roku 2008
Realizace: 2008
Investor: Svaz VKMO s.r.o., Vodovody a kanalizace, svazek obcí se sídlem v Třebíči

Netradiční řešení čistírny spočívá v zastřešení nádrží zelenými střechami. Návrh vychází z myšlenky vytvořit zastřešením nádrží pouze zatravněnou terénní vlnu, která nenaruší volný prostor údolí. Pro realizaci tohoto řešení je navrženo zastřešení aktivačních nádrží ve formě oblouku, který volně přechází v násyp z vytěžené zeminy. Střecha nad dosazovacími nádržemi je navržena jako plochá, volně navazující na okolní terén. Hmota provozního objektu je zaříznuta do úpatí strmě se zvedajících svahů, přičemž jeho střecha přímo navazuje na stávající terén. Z objektu je přímo viditelná pouze čelní fasáda tvořící přirozenou křivku sledující průběh vrstevnic původního terénu.


SEZNAM REFERENCÍ:


Copyright © 1999 - 2018 COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIÉR

2.22.83 || 2011-03-08 | 3027 | 17 || 52914 @ 53