Coufal Ilja,
Ing. arch.

autorizovaný architekt
číslo autorizace: 00 300

Sklenář Petr Ing.



COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIER
Vodova 101
612 00 Brno
Česká republika

+420 541 215 117
+420 603 583 946
coufal@ateliercoufal.cz
www.arch.cz/coufal


spolupracovníci:
Bohuslav Švehla
Ing. Petr Sklenář




Udělené ocenění:

TITUL STAVBA ROKU 2010
Administrativní centrum Vinice

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2008
Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

REFERENCE

Administrativní centrum Vinice

Administrativní ce ...

Polyfunkční dům, Horní Jelení

Polyfunkční dům, H ...

Kavárna, Jedovnice

Kavárna, Jedovnice

Rekreační chata, Brno, Útěchov

Rekreační chata, B ...

Smuteční síň, Brno, Židenice

Smuteční síň, Brno ...

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Brno, Žebětín

Rodinný dům, Brno, ...

Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

Čistírna odpadních ...

Bytový dům Zaječí Hora

Bytový dům Zaječí ...

Výrobně-montážní a skladovací areál, Rosice nad Labem

Výrobně-montážní a ...

INTEREXPO Brno

INTEREXPO Brno

Čistírna odpadních vod Jinačovice

Čistírna odpadních ...

Čistírna odpadních vod Hluboké

Čistírna odpadních ...

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Brno, Nový Lískovec

Rodinný dům, Brno, ...

Rodinný dům, Brno, Tuřany

Rodinný dům, Brno, ...

Administrativní  centrum Vinice - rekonstrukce vily

Administrativní c ...

Polyfunkční dům Žďár nad Sázavou

Polyfunkční dům Žď ...

Rodinný dům, Brno, Žabovřesky

Rodinný dům, Brno, ...

Rekreační areál Horní Jelení

Rekreační areál Ho ...


INTEREXPO Brno

Rekonstrukce objektu skladu na provozní objekt výroby
Dostavba areálu firmy Interexpo – 2.etapa
Dostavba areálu firmy Interexpo – 3.etapa
Brno – Brněnské Ivanovice, Kaštanová 70a, st.p.č. 49/26, p.č., 49/18
Kompletní PD
Realizace: 2009-2010
Investor: INTEREXPO Brno, spol.s.r.o., Výstaviště 1, 648 20 Brno

Požadované kapacity jsou řešeny jednak rekonstrukcí, jednak dostavbou stávající budovy a výstavbou nové haly. Objem a tvarové řešení rekonstruované budovy je dán tvarem pozemku a vedením inženýrských sítí, možná plocha pro rozšíření je omezena z JV a jižní strany vnitroareálovou komunikací, ze SV strany stávajícím parkovištěm, toto vymezení vytváří tvar lichoběžníku. Přístavba dotváří SV fasádu viditelnou z ulice Kaštanové. Členění nově navrženého průčelí respektuje konstrukci a tvar stávající části a volně na něj navazuje. Nové části fasád jsou navrženy jako větrané sendvičové konstrukce s opláštěním hliníkovými profilovanými plechy s drobnou horizontální vlnou. Tento materiál je doplněn prosklenými plochami z hliníkového fasádního systému, hliníkovými okny s neviditelnými rámy, barevnými fasádními nátěry stávajícího zdiva a vstupní markýzou obloženou fasádní překližkou. Objekt nové haly je navržen jako jednopodlažní jednolodní nadzemní skladovací hala zastřešena plochou střechou. Fasáda skladovací haly je navržena s opláštěním hliníkovými profilovanými plechy s drobnou horizontální vlnou. Navržené opláštění hliníkovým plechem sjednocuje vzhled fasád okolních budov v areálu.


SEZNAM REFERENCÍ:


Copyright © 1999 - 2018 COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIÉR

2.22.83 || 2011-03-08 | 3026 | 17 || 52880 @ 55