Coufal Ilja,
Ing. arch.

autorizovaný architekt
číslo autorizace: 00 300

Sklenář Petr Ing.



COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIER
Vodova 101
612 00 Brno
Česká republika

+420 541 215 117
+420 603 583 946
coufal@ateliercoufal.cz
www.arch.cz/coufal


spolupracovníci:
Bohuslav Švehla
Ing. Petr Sklenář




Udělené ocenění:

TITUL STAVBA ROKU 2010
Administrativní centrum Vinice

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2008
Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

REFERENCE

Administrativní centrum Vinice

Administrativní ce ...

Polyfunkční dům, Horní Jelení

Polyfunkční dům, H ...

Kavárna, Jedovnice

Kavárna, Jedovnice

Rekreační chata, Brno, Útěchov

Rekreační chata, B ...

Smuteční síň, Brno, Židenice

Smuteční síň, Brno ...

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Brno, Žebětín

Rodinný dům, Brno, ...

Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

Čistírna odpadních ...

Bytový dům Zaječí Hora

Bytový dům Zaječí ...

Výrobně-montážní a skladovací areál, Rosice nad Labem

Výrobně-montážní a ...

INTEREXPO Brno

INTEREXPO Brno

Čistírna odpadních vod Jinačovice

Čistírna odpadních ...

Čistírna odpadních vod Hluboké

Čistírna odpadních ...

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Brno, Nový Lískovec

Rodinný dům, Brno, ...

Rodinný dům, Brno, Tuřany

Rodinný dům, Brno, ...

Administrativní  centrum Vinice - rekonstrukce vily

Administrativní c ...

Polyfunkční dům Žďár nad Sázavou

Polyfunkční dům Žď ...

Rodinný dům, Brno, Žabovřesky

Rodinný dům, Brno, ...

Rekreační areál Horní Jelení

Rekreační areál Ho ...


Rekreační areál Horní Jelení

Rekreační areál v Horním Jelení Horní Jelení Studie: 2011
Investor: Město Horní Jelení

Jedná se o rekreační areál začleněný do přírodního charakteru okolí. Základní myšlenkou bylo odsunutí nově budované stavební objekty do západního cípu koupaliště a jejich zelené střechy využít pro přírodní amfiteátr.
Z této myšlenky přirozeně vykrystalizoval kruhový tvar objektů se středem v hledišti amfiteátru. Návštěvníci vchází na koupaliště novou „zelenou vstupní branou“ umocněnou hradbou stávajících douglasek a olší. Teprve po projití branou se před nimi otevře přírodní prostor s vodní plochou. Hned za vstupem je vyčleněn prostor pro dětské hřiště ohraničený nízkým plotem. Vstupní chodník naváže na cestu obíhající kolem celé vodní plochy, která je navržena jako dráha pro inline bruslení. Za dětským hřištěm po pravé straně cesty je vyčleněna plocha pro minigolf. Na pravé straně dráhy se otevírá zvlněný prostor přírodního amfiteátru, který využívá jednak přirozená konfigurace terénu a jednak zelených střech objektů chatek, restaurace, bytu správce a umýváren. Na jižní straně areálu mezi cestou a vodní plochu bude vytvořena nová písková pláž.


SEZNAM REFERENCÍ:


Copyright © 1999 - 2019 COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIÉR

2.22.83 || 2011-03-08 | 3032 | 18 || 53080 @ 41