Coufal Ilja,
Ing. arch.

autorizovaný architekt
číslo autorizace: 00 300

Sklenář Petr Ing.



COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIER
Vodova 101
612 00 Brno
Česká republika

+420 541 215 117
+420 603 583 946
coufal@ateliercoufal.cz
www.arch.cz/coufal


spolupracovníci:
Bohuslav Švehla
Ing. Petr Sklenář




Udělené ocenění:

TITUL STAVBA ROKU 2010
Administrativní centrum Vinice

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2008
Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

REFERENCE

Administrativní centrum Vinice

Administrativní ce ...

Polyfunkční dům, Horní Jelení

Polyfunkční dům, H ...

Kavárna, Jedovnice

Kavárna, Jedovnice

Rekreační chata, Brno, Útěchov

Rekreační chata, B ...

Smuteční síň, Brno, Židenice

Smuteční síň, Brno ...

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Frymburk

Rodinný dům, Brno, Žebětín

Rodinný dům, Brno, ...

Čistírna odpadních vod Náměšť nad Oslavou

Čistírna odpadních ...

Bytový dům Zaječí Hora

Bytový dům Zaječí ...

Výrobně-montážní a skladovací areál, Rosice nad Labem

Výrobně-montážní a ...

INTEREXPO Brno

INTEREXPO Brno

Čistírna odpadních vod Jinačovice

Čistírna odpadních ...

Čistírna odpadních vod Hluboké

Čistírna odpadních ...

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům, Luleč

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům Ostřešany

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Kuřim

Rodinný dům, Brno, Nový Lískovec

Rodinný dům, Brno, ...

Rodinný dům, Brno, Tuřany

Rodinný dům, Brno, ...

Administrativní  centrum Vinice - rekonstrukce vily

Administrativní c ...

Polyfunkční dům Žďár nad Sázavou

Polyfunkční dům Žď ...

Rodinný dům, Brno, Žabovřesky

Rodinný dům, Brno, ...

Rekreační areál Horní Jelení

Rekreační areál Ho ...


Polyfunkční dům, Horní Jelení

Polyfunkční dům v Horním Jelení
Horní Jelení, Komenského náměstí č.p. 103, p.č. 248/2, 248/3, 1118, st. 108
Studie, PD pro územní řízení: 2013
Investor: soukromá osoba

Architektonické řešení zcela vychází z funkce domu a jeho umístění na pohledově významném místě náměstí. Vzhledem k daným podmínkám navrhujeme v podstatě terasový dům se šesti byty ve 2.a 3.NP orientovanými na jižní stranu. 1.NP je z poloviny využito pro garáže majitelů bytů a z poloviny pro restauraci se zázemím. Při návrhu jsme byli vedeni snahou co nejméně ovlivnit výstavbou obytnou zástavbu v okolí nové budovy a naopak uzavřít volnou část jižního průčelí náměstí. Proto je z jižní strany dům tvořen pultovou střechou s vestavěnými obytnými terasami jednotlivých bytů. Ve 2.NP jsou terasy navrženy v celé šířce bytů s dělícími stěnami a pergolou umožňující vysunutí stínící markýzy. Ve 3.NP jsou navrženy menší terasy ve formě do střechy zapuštěných lodgií.
Průčelí domu orientované do náměstí a západní štít jsou horizontálně členěny konzolovitě vyloženým druhým podlažím. Tato vyložená hmota s hrázděným pláštěm, vytváří přirozené krytí venkovní terasy restaurace a chodníku v ulici Hálkova. Nepravidelně hrázděný sendvičový plášť s odkazem na lidovou architekturu vytváří na fasádě výtvarný a přitom funkční motiv. Jinak je průčelí střídmé s prosklenými posuvnými stěnami restaurace a střešní nadstavbou sloužící pro výstup na obytnou střechu s bazénem. Západní štít je plochý se skosením pultovou střechou a členěním okny ložnic a vraty garáže.


SEZNAM REFERENCÍ:


Copyright © 1999 - 2019 COUFAL PROJEKTOVÝ ATELIÉR

2.22.83 || 2011-03-08 | 3032 | 18 || 53080 @ 41